5 Aralık 2008 Cuma

Terminator: The Sarah Connor Chronicles



Terminator: The Sarah Connor Chronicles ABD yapımı bilim kurgu ve macera türünde TV dizisi. Warner Bros. tarafından yapımcılığı üstlenilen dizi Terminatör serilerinin televizyon uyarlamasıdır. Sarah Connor ve John Connor karakterlerinin serüvenleri Terminator 2 ile Terminator 3 arasındaki bölümü kapsamaktadır. Mario Kassar ve Andrew G. Vajna'nın yardımcı prodüktörlüğünü yaptığı dizi filmin senaryosunu James Middleton, David Nutter ve Josh Friedman yazmıştır.

Oyuncular

* Lena Headey: Sarah Connor (Sarah, dizinin baş karakteridir. Oğlu John gelecekte insanların makinelere karşı vereceği savaşta lider olacaktır ve oğlunu geçmişe gönderilen makinelerden korumak zorundadır. Bu amaçla kendisini silahlar ve savunma konusunda yetiştirir. Hatta makinelerin yükselişini önlemek amacıyla karşı saldırıya geçerek ilk yapay zekaları yok etmeye çalışır.)

* Thomas Dekker: John Connor (John, Sarah'ın gelecekten gelen bir askerden olan oğludur. Terminatörler tarafından yokedilmek istenen birincil hedeftir.)

* Summer Glau: Cameron Phillips (Cameron, 2027 yılından geçmişe gönderilmiş, John Connor'ı korumakla görevli bir terminatördür.)

* Richard T. Jones: James Ellison (Ellison, Sarah Connor'ı yakalamakla görevli FBI ajanıdır. Ülkenin her yerinde onu aramaktadır. Sarah'a ve terminatörlere inanmamaktadır.)

* Brian Austin Green: Derek Reese (Derek, gelecekteki komutan John Connor'ın kendini terminatörlerden korumak üzere geçmişe yolladığı bir askerdir. John'ın babası Kyle Reese'in ağabeyidir ve biyolojik olarak John'ın amcasıdır. Derek, Cameron'ı gelecekten tanımakta ve terminatörlere insanlara zarar vermemek üzere programlanmış olsalar bile asla güvenmemektedir.)

* Garret Dillahunt: Cromartie (Cromartie, gelecekten John Connor'ı öldürmek üzere gönderilen T-888 modeli bir terminatördür. Metal iskeleti üzerindeki biyolojik dokusunu kaybeden Cromartie başka bir doku bulunca Connor'ı aramaya devam eder.)
* Shirley Manson: Catherine Weaver (ZeiraCorp adlı yüksek teknoloji şirketi CEO'su ve aynı zamanda gelecekten gönderilmiş şekil değiştirebilen T-1001 modeli bir terminatör. Gerçek Weaver bu terminatör tarafından öldürülmüştür. Onun şeklini alan T-1001, The Turk adlı yapay zeka ile ilgili araştırmaları kontrol etmektedir.)
* Dean Winters: Charley Dixon (Charley, Sarah Connor'ın sevgilisi iken Sarah'ın onu terkedip 8 yıl geleceğe yolculuk etmesinden sonra başka bir kadınla evlenmiştir. Connor'lar ile arkadaşlığı devam eder ve sağlık sorunlarında onlara yardımcı olur.)
* Leven Rambin: Riley (Riley, John'ın İngilizce sınıfından yeni arkadaşıdır.)

Hiç yorum yok: