5 Ekim 2008 Pazar

Dexter



Season 1
Season 2
Season 3


Dexter'ın hikayesi ilk romanında kuruldu. Çocuk olarak komşularının evcil hayvanlarını öldürerek başladı. Harry onun öldürdüğü hayvanları bulup teşhis eder. Ve Dexter'ın bir sosyopat ve durdurulamaz bir öldürme ihtiyac olduğunu farkeder. Harry, Dexter'in gidişatını durduramayacağını anlıyınca, en azından doğru bir yola yönlendirmeye çalışır. Harry üvey oğluna, dikkatli olmayı, titiz davranmayı ve becerikli bir katil olmayı ayrıca arkasında nasıl hiç ipucu bırakmamayıda gösterir. Ayrıca Dexter'a halk içinde yaşamasını, normal davranmasını, normal tepkiler vermesini ve sahte duyguları öğretir. Ayrıca Harry oğlu Dexter'a öldürmede kullanacağı etik kuralları öğretir, ki bu kurallara Dexter, "the Code of Harry" (Harry'nin Kuralı) ismini koyacaktır. Kuralın merkez inancı, sadece kendisi gibi olanları, katilleri öldürmesini söyler. Tabi bu Kural'ın başka kurallarıda var. Örnek vermek gerekirse; 1 Numaralı Kural: yasadan kaç ve sakın yakalanma.

Dexter ilk kurbanını 19 yaşındayken elde der. Harry, hastanede damar tıkanıklığı sebebiyle hastanede ölürken, Dexter'a bir hemşireyi öldürmesi için izin verir. Çünkü bu hemşire hastalara normalden çok fazla morfin vererek öldürüyordu.

Dexterın hayatında, polis memuru kız kardeşi Debra, kız arkadaşı Rita ve Rita'nın iki çocuğu, Astor and Cody bulunmaktadır.

Birinci romanın sonunda ve sezon finalinde açığa çıkan şey, Dexter'ın Brain adında bir (biyolojik) abisinin olduğudur. Dexter 3 yaşındayken, o ve Brain, annelerinin kokain satıcıları tarafından elektrikli testereyle doğranmalarına şahit omuş, ve 1 karış kanın içinde, bir konteynırın içinde 2 gün polislerin gelip onları bulmalarını beklemişlerdir. Brain'de bir seri katil olarak büyümüştür. Ve Dexter için ipuçları bırakıp kendisini arkadaş canlısı gibi göstermiştir. Sonra Dexter, katilin kimliğini ortaya çıkarınca kaçmasına izin vermiştir. (TV Dizisinde gönülsüz olarak Brain'i öldürmüştür.)

Dexter, onu düşmanı bellemiş Çavuş James Doakes'la kavga ederken, Dexter kendi 1'e 1 dövüşteki ustalığını, yeteneklerini sergiler. Bundan sonra Doakes, Dexter'ın lisedeyken jujitsu dersi aldığını öğrenir. Ayrıca Dexter'ın Tıp Fakültesini birincilikle bitirdiğini, fakat bunu bırakıp adli tıp uzmanı olduğunuda öğrenir.

Hiç yorum yok: